Ondersteuning voor de Ninja Foodi Mega Dubbele Airfryer XXL AF500EU

Hier vind je de veelgestelde vragen, handleidingen, probleemoplossingen en overige productinformatie.

Downloads

Probleemoplossing

Bij gebruik van de Max Crisp-functie is er geen mogelijkheid om de temperatuur aan te passen, aangezien deze vooraf is ingesteld op 240°C.

De airfryer heeft de maximale temperatuur voor die instelling bereikt.

Af en toe kan de luchtstroom van de airfryer lichte ingrediënten verplaatsen. Gebruik eenvoudigweg cocktailprikkers om delicate, lichte voedingsmiddelen op hun plaats te houden, vergelijkbaar met het vastzetten van het bovenste sneetje brood op een sandwich

Zorg ervoor dat de lade volledig is ingeschoven en dat de ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld op de plaat om een consistente bereiding te garanderen. Roer of meng de ingrediënten af en toe voor een gelijkmatige knapperigheid. Pas de temperatuur en kooktijd gemakkelijk aan met de pijltjestoetsen.

Voor optimale resultaten is het raadzaam om de voortgang tijdens het koken in de gaten te houden en het gerecht direct te verwijderen zodra het de gewenste gaarheid heeft bereikt. Hierdoor voorkomt u overkoken van het voedsel.

Voor een gelijkmatige knapperigheid en bruining, kunt u het beste de instructies in het recept of de kooktabel volgen voor het omdraaien of omroeren van uw gerecht. U kunt ook de kooktijd verlengen of extra olie toevoegen in kleine hoeveelheden, terwijl u het voedsel regelmatig roert of omdraait voor een gelijkmatige bruining.

Het is normaal dat er wat stoom vrijkomt via de ventilatieopeningen of de mand, vooral bij het bereiden van voedsel met een hoog watergehalte, zoals groenten.

Ja, beide zones zijn zelfstandig met afzonderlijke verwarmingselementen en ventilatoren.

Zorg ervoor dat de mand tijdens het koken volledig is geplaatst. Voor een consistente bruining zorgt u ervoor dat het voedsel gelijkmatig over de mand wordt verdeeld. Zorg er bij het stapelen van ingrediënten voor dat u het voedsel regelmatig omdraait of schudt voor het beste kookresultaat. U kunt de kooktijd op elk moment tijdens het koken aanpassen. Om dit te doen, selecteert u het zonenummer dat u wilt wijzigen en drukt u vervolgens op de pijlen OMHOOG/OMLAAG om TEMP of TIJD aan te passen. Als u MATCH COOK gebruikt, selecteer dan geen zone; druk gewoon op de pijlen OMHOOG/OMLAAG om TEMP of TIJD aan te passen.

Wanneer beide zones in gebruik zijn, verdeelt de airfryer tijdens het koken stroom over beide zones. Wanneer slechts één zone in gebruik is, wijst het apparaat alle stroom toe aan die ene zone. Als u dus beide zones gebruikt om te koken, kan het langer duren dan wanneer u één zone gebruikt.

Zeker. Het is van essentieel belang om uw gerecht tijdens het koken te roeren of te draaien om een gelijkmatige bruining en knapperigheid te bereiken. Om het optimale resultaat te behalen, raad ik aan het recept of de kooktabel te volgen om de juiste frequentie voor het roeren of draaien van de ingrediënten te bepalen.

Het apparaat, de lade en de platen moeten grondig worden gereinigd na elk gebruik of wanneer er resten worden opgemerkt voor optimale prestaties.

Haal vóór het reinigen de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen. Om het hoofdapparaat en het bedieningspaneel schoon te maken, veegt u deze af met een vochtige doek.

Voor een snelle reiniging van de lade en de platen: verwijder de platen en de verdeler en was deze in de gootsteen. Giet eventueel vet uit de lade af of veeg het weg. Vul de lade met kokend water en een scheutje afwasmiddel. Verwijder voorzichtig eventuele etensresten met een afwasborstel. Giet het water af in de gootsteen en spoel af met vers water. Giet af en droog.

Voor een grondige reiniging van de lade en de platen: Verwijder de platen en de verdeler. Was de lade* en accessoires zorgvuldig in de gootsteen OF plaats de lade en accessoires in de vaatwasser. *Om de levensduur van de lade te verlengen, raden wij aan deze met de hand te wassen.

Droog alle onderdelen na het reinigen grondig aan de lucht of met een handdoek.

Nee, agressieve schoonmaakmiddelen zoals conventionele oven- of grillreinigers kunnen de antiaanbaklaag beschadigen.

Het koken wordt automatisch onderbroken wanneer een lade wordt verwijderd. Plaats de lade terug om het koken te hervatten.

U kunt op elk moment een kookzone pauzeren door op het bijbehorende zonenummer te drukken en op START/STOP te drukken. Als u de MEGAZONE gebruikt, drukt u gewoon op START/STOP. Om een specifieke zone te stoppen, selecteert u deze en drukt u op START/STOP om te pauzeren of de tijd op nul te zetten.

Om de MEGAZONE te gebruiken, schakelt u het toestel in en selecteert u MEGAZONE (het toestel zal standaard Zone 1 gebruiken). Selecteer de gewenste kookfunctie. Pas de tijd en temperatuur dienovereenkomstig aan met behulp van de pijlen naar links en rechts (LET OP: hiermee worden beide zones aangepast). Druk op START/STOP om met koken te beginnen.

Match stelt beide zones in op dezelfde tijd en temperatuur, zodat beide op hetzelfde tijdstip eindigen. Om Match te gebruiken, zet u het apparaat aan, plaatst u de verdeler in de lade en selecteert u MATCH. Selecteer de gewenste kookfunctie. Pas de tijd en temperatuur dienovereenkomstig aan met behulp van de pijlen naar links en rechts (LET OP: hiermee worden beide zones aangepast). Druk op START/STOP om met koken te beginnen.

Synch wordt aanbevolen bij het bereiden van 2 gerechten met 2 verschillende functies, temperaturen of bereidingstijden. Om de zone in te stellen, plaatst u de verdeler in de lade en programmeert u elke zone. Selecteer SYNC om beide zones tegelijkertijd te laten eindigen.

U kunt de kooktijd op elk moment tijdens het koken aanpassen. Selecteer hiervoor het zonenummer dat u wilt wijzigen en druk vervolgens op de pijlen OMHOOG/OMLAAG links en rechts om TEMP of TIJD aan te passen.

Klantenservice