Ondersteuning voor de Ninja Airfryer AF100EU

Hier vind je de veelgestelde vragen, handleidingen, probleemoplossingen en overige productinformatie.

Probleemoplossing

De maximumtemperatuur is 210˚C.

Wij raden drie minuten voorverwarmen aan. U kunt de ingebouwde timer zo instellen dat deze 3 minuten aftelt.

Het verdient aanbeveling om het apparaat 3 minuten te laten opwarmen voordat u de ingrediënten toevoegt.

Dat hangt af van welk soort eten het is. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Druk op START/STOP.

De pan wordt heet tijdens het koken. Wees voorzichtig bij het hanteren van de pan en zet deze alleen op hittebestendige oppervlakken neer.

Gebruik de crispplaat indien u wilt dat het eten krokant wordt. De crispplaat zorgt ervoor dat het eten in de pan verhoogd wordt, zodat er lucht onder de plaat komt die de ingrediënten op gelijkmatige wijze krokant maakt.

Zorg ervoor dat de pan tijdens het koken volledig geplaatst is. Zorg er om ingrediënten gelijkmatig bruin te laten worden voor dat ze als vlakke laag op de bodem van de pan zijn gerangschikt en zonder elkaar te overlappen. Schud de ingrediënten los om ervoor te zorgen dat alles even krokant wordt. De bereidingstijd en -temperatuur kunnen op elk moment tijdens het koken worden aangepast. Druk eenvoudig op de TIME- of TEMP-pijlen omhoog of omlaag om de tijd of temperatuur aan te passen.

Controleer voor het beste resultaat het eten tijdens het koken voortdurend en verwijder eten zodra dat het bruin genoeg geworden is. Als de kooktijd is voltooid moet u het voedsel onmiddellijk verwijderen om overgaring te voorkomen.

Van tijd tot tijd gebeurt het dat de ventilator van de airfryer lichtgewicht ingrediënten rondblaast. Om dat tegen te gaan kunt u ingrediënten (zoals het bovenop liggende sneetje brood van een sandwich) met cocktailprikkers vast te steken.

Ja, maar alleen als er de juiste paneertechniek wordt gebruikt. Het is belangrijk om voedsel eerst met bloem, dan met ei en vervolgens pas met broodkruimels te paneren. Zorg ervoor dat u de broodkruimels met uw handen op het voedsel duwt. Omdat de airfryer een krachtige ventilator heeft, kan het gebeuren dat de panering soms van het eten geblazen wordt. De broodkruimels goed aanduwen zorgt ervoor dat ze beter blijven plakken.

Uw eten is gaar.

Het apparaat is op de standby-stand overgegaan. Druk op de aan/uit knop om het apparaat aan te zetten.

Het apparaat functioneert niet goed.

Klantenservice